AFRICKÝ BUVOL / CAPE BUFFALO
latinský Název: Syncerus caffer
Afrikánština: BUFFEL

Distribuce v Jižní Africe:

Buvoli se přirozeně vyskytují v Krugerově Národním Parku a okolní soukromé hry rezervy, Addo Národní Park a Hluhluwe / Imfolozi KwaZulu-Natal Parku mezi ostatními. Nacházejí se také v různých provinčních rezervacích a také na soukromých oborech a farmách zvěře, kde byly znovu zavedeny.

buvoli jsou nositeli slintavky a kulhavky a také trpí tuberkulózou skotu. Proto nejsou povoleny mimo určité oblasti (oblasti červené čáry), protože by mohly infikovat jiná zvířata, zejména skot. Všichni buvoli, kteří jsou znovu zavedeni mimo tyto oblasti, jsou chováni jinde a jsou tzv.

Habitat:

buvoli preferují otevřené savanské pastviny a oblasti v buši s bohatou dlouhou trávou. Často se nacházejí v rákosí, v blízkosti vody. Buvoli také pravidelně časté husté mopanie-veld.

Návyky:

Buvoli potřebují dobré čerstvé vody, jako jsou láska, aby vychladl, a také pít vody denně. Bulls především jako ležet ve vodě a bahenní prohlubně, kde se mohou válet v bahně a vzít bahenní koupele, jak se zbavit mouchy, ovády a klíšťaty. Buvoli jsou společenští a v Jižní Africe (Krugerův národní Park) se mohou shromažďovat stáda až 500 a více, skládající se z dominantních býků a krav. V jiných částech Afriky se mohou shromáždit stáda více než 1000 zvířat. Býci se často vyskytují samostatně nebo tvoří malá Bakalářská stáda, skládající se ze starších a mladších zvířat a lišící se počtem od několika zvířat až po 10 a více.

den nebo noc:

buvoli se pasou hlavně v noci a brzy ráno a odpočívají ve stínu během denního tepla. Obvykle pijí vodu během dne. Často v noci buvolí stáda také lehnout k odpočinku po určitou dobu.

rozdíl mezi býkem a krávou:

Býci jsou těžší a větší než krávy a mají také mnohem těžší rohy. Šéf (část rohu nejblíže k hlavě) býka je mnohem silnější širší a tím výraznější ve srovnání s krávou a také mnohem širší.

hmotnost:

muž: býk-650 až 800 kg.

Samice: Kráva – 550 až 700 kg

Chov:

Páření probíhá hlavně v pozdním létě a obvykle jeden telata se rodí od brzy k střední – léto. Krávy obvykle rodí každé dva roky.

gestační období:

11 měsíců

životnost:

může žít až 20 let

dieta / jídlo a voda:

buvoli jsou především pasáci (travní jedlíci), ale budou také procházet na semenných luscích, zejména z akáciových stromů. Potřebují vodu denně.

nepřátelé:

lev, levhart, Hyena, africký divoký pes, Krokodýl, lidé.

zajímavosti:

lvi se často nacházejí po velkých nebo menších stádech buvolů, zatímco čekají na šanci chytit a zabít jednoho. Buvoli však nejsou tak snadné chytit, protože ne vždy utečou, ale seskupí se (často tvoří kruh kolem mladých) a snaží se postavit se ve snaze bránit své mladé a navzájem. Lvi jsou také často zraněni nebo zabiti buvoly, zejména býky, které mohou způsobit velké škody svými rohy, jakož i dupáním na lvy tvrdými kopyty.

buvol je jedním z takzvaných velkých 5 zvířat, což je starý lovecký termín, který je dán 5 nejnebezpečnějším zvířatům k lovu v Africe. V případě buvolů je to hlavně kvůli jejich nebezpečné a mazané povaze. Nemají velmi dobrý zrak, ale jejich sluch a vůně jsou výjimečné. Existuje mnoho loveckých příběhů, které se zmiňují zraněný buvoli nastavení zálohy pro lovce, kteří je následují, do kroužení zpět na své vlastní stopy, aby stát a čekat na lovce, které jsou sledování. Řada lovců byla v průběhu let zraněna nebo zabita buvoly při jejich lovu.

reference & zdroje:
Savci jihoafrického Subregionu,
znění D Skinner & Křesťanská T Chimumba
Cambridge University Press, 2005
Field Guide na Savce Jižní Afriky
Chris & Tilda Stuart
Struik Publishers
, Třetí vydání 2003

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *