Gophers jsou malé chlupaté hlodavce s průměrnou životností jeden až tři roky. Žijí převážně ve Spojených státech, většinou na Středozápadě a západě. Nicméně, několik druhů lze nalézt na Floridě, Georgia, a Alabama. Existuje několik faktů, které o těchto zajímavých tvorech možná nevíte.

jméno

toto zvíře dostalo své celé jméno, kapesní gopher, z sáčků nebo kapes lemovaných kožešinou na vnější straně tváří. Kapsy se táhnou až k ramenům, a používá je k přepravě potravin z pást oblastí do svého podzemního domu. Gopher také čistí tyto kapsy otočením naruby.

tělo a velikost

ačkoli malé, kapesní gophers jsou středně velké v království hlodavců. Pohybují se od 5 na 14 palce dlouhé a váží od jedné poloviny do dvou liber. Jejich těla jsou plochá,což jim usnadňuje kopat a cestovat tunely. Jejich krátké, ale silné nohy, drápy na jejich širokých nohách a 4palcové ocasy pomáhají také při cestování tunelem.

Gophers mají také masivní, ale ploché a hranaté lebky. Jejich malé oči a uši neposkytují mnoho pro zrak a sluch. Místo toho se spoléhají na vysoce vyvinuté dotykové smyslové v jejich vousy a ocasy cítit okolí a přežít. Gophers také používají své čtyři velké řezáky pro kopání, a ty zuby nepřestávají růst. Mohou zavřít rty za zuby, aby zabránili vniknutí nečistot do úst při kopání.

stravovací a kopací návyky

vzhledem k tomu, že kapesní gophers jsou býložravci, jedí rostlinné maso, kořeny a hlízy. Mohou konzumovat asi 60 procent své tělesné hmotnosti každý den. Z tohoto důvodu způsobují velké škody na zahradách a dvorech v Kalifornii. To je důvod, proč mohou být považovány za škůdce.

Syslové krmí, jedí a spí většinou pod zemí. Někdy vystrkují hlavy ze svých tunelů, aby chytili blízké rostliny. Je neobvyklé, že tráví čas mimo své doupata. Když se tak stane, nejdou daleko od vchodu do tunelu.

Pocket gopher burrow systémy jsou obvykle rozsáhlé s drenážními tunely a cestovní běhy, které se rozšiřují z 200 na 2000 čtverečních stop. Hlodavci jsou schopni vykopat 150 stop tunelů za jediný den. Potravinová a hnízdní komora může být až 6 stop hluboká. Používají své ocasy pro navigaci, když se pohybují zpět tunely.

osamělý život

Gophers jsou aktivní po celý rok a kdykoli během dne. Přestože mají rozsáhlou tunelovou síť, nejsou společenskými zvířaty svého druhu, s výjimkou období páření a odstavu. Jsou velmi teritoriální a bojují, aby chránili své jídlo a domovy před vetřelci.

samice gopher se stává schopnou chovu ve věku asi 1 roku a může mít jeden až tři vrhy ročně. Březost trvá pouze asi jeden měsíc a každý vrh má dvě až šest mláďat. Po několika týdnech matka posílá svá mláďata z nory, aby mohli kopat své vlastní domovy.

se schopností mít až 18 mláďat ročně se kapesní gophers mohou rychle stát sousedními škůdci. Valley škůdce řešení může pomoci vyřešit vaše gopher a jiné škůdce problémy. Požádejte o bezplatnou nabídku škůdců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *