Gophers sunt rozătoare mici, cu blană, cu o viață medie de unu până la trei ani. Locuiesc predominant în Statele Unite, mai ales în Midwest și Vest. Cu toate acestea, câteva specii pot fi găsite în Florida, Georgia și Alabama. Există mai multe fapte pe care s-ar putea să nu le cunoașteți despre aceste creaturi interesante.

numele

acest animal și-a primit numele complet, pocket gopher, din pungile sau buzunarele căptușite cu blană de pe exteriorul obrajilor. Buzunarele se întind până la umeri și le folosește pentru a transporta alimente din zonele de hrănire în casa sa subterană. Gopher curăță, de asemenea, aceste buzunare, transformându-le în interior.

corp și dimensiune

deși mici, goperii de buzunar sunt moderat mari în Regatul rozătoarelor. Acestea variază de la 5 la 14 cm lungime și se cântărește de la o jumătate la două lire sterline. Corpurile lor sunt plate, ceea ce le face ușor să sape și să călătorească prin tuneluri. Picioarele lor scurte, dar puternice, ghearele de pe picioarele lor largi și cozile de 4 inci ajută și la călătoria prin tunel.goperii au, de asemenea, cranii masive, dar plate și unghiulare. Ochii și urechile lor mici nu oferă mult pentru vedere și auz. În schimb, ei se bazează pe senzorialul tactil foarte dezvoltat în mustățile și cozile lor pentru a simți împrejurimile și a supraviețui. Goperii își folosesc, de asemenea, cei patru incisivi mari pentru săpat, iar acei dinți nu încetează să crească. Își pot închide buzele în spatele dinților pentru a preveni pătrunderea murdăriei în gură în timp ce sapă.

obiceiuri alimentare și de săpat

deoarece goperii de buzunar sunt erbivore, ei mănâncă carne de plante, rădăcini și tuberculi. Ei pot consuma aproximativ 60% din greutatea corporală în fiecare zi. Din acest motiv, acestea provoacă multe daune grădinilor și curților din California. Acesta este motivul pentru care pot fi considerați dăunători.goperii se hrănesc, mănâncă și dorm în cea mai mare parte sub pământ. Uneori, își scot capul din tuneluri pentru a apuca plantele din apropiere. Este neobișnuit pentru ei să-și petreacă timpul în afara vizuinelor lor. Când o fac, nu merg departe de intrarea în tunel.sistemele de vizuină Pocket gopher sunt de obicei extinse, cu tuneluri de drenaj și curse de călătorie care se extind de la 200 la 2.000 de metri pătrați. Rozătoarele sunt capabile să sape 150 de picioare de tuneluri într-o singură zi. Camera de hrană și cuib poate fi de până la 6 metri adâncime. Își folosesc cozile pentru navigație în timp ce se deplasează înapoi prin tuneluri.

o viață solitară

goperii sunt activi pe tot parcursul anului și în orice moment al zilei. În ciuda faptului că au o rețea extinsă de tuneluri, acestea nu sunt animale sociale între propriile lor specii, cu excepția perioadelor de împerechere și înțărcare. Sunt foarte teritoriali și luptă pentru a-și proteja hrana și casele de intruși.

o femelă gopher devine capabilă să se reproducă la aproximativ 1 an și poate avea una până la trei litri pe an. Gestația durează doar aproximativ o lună, iar fiecare așternut are doi până la șase pui. După doar câteva săptămâni, mama își trimite puii din vizuină, astfel încât să își poată săpa propriile case.

cu capacitatea de a avea până la 18 pui pe an, goperii de buzunar pot deveni rapid dăunători de cartier. Valley Pest Solutions vă poate ajuta să vă rezolvați gopher – ul și alte probleme ale dăunătorilor. Apel pentru un citat gratuit pest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *